/ Waar bestaan jullie werkzaamheden uit? Klopt de prijs wel? Zijn er nog bijkomende kosten?

De geadverteerde prijs is volledig, er zijn geen bijkomende kosten. De prijs is inclusief btw, iDeal transactiekosten, overige administratiekosten en alle overige kosten waar u, of creatieve collega’s van ons, op komen.

Hieruit kunt u tevens opmaken waaruit onze werkzaamheden bestaan.

We hebben gemiddeld enkele minuten per klant om kostendekkend te zijn. Alles sneller is winst, alles trager is verlies. Dat is verder uiteraard ons geluk/probleem en niet het uwe.

Dit energielabel staat daarom achter de schermen bekend als het doe-het-zelf label.

De overheid heeft het als volgt ingericht:

U stelt zelf uw eigen energielabel op in de rekenmodule van de overheid. Deze rekenmodule is zowel voor u als voor ons een black box. We hebben geen van beiden inzage in de rekenmethodiek hierachter. Wij stellen niet uw energielabel op, dat doet u zelf.

Nadat u dit heeft gedaan, zijn wij aan de beurt. Het enige wat wij doen is controleren of het door u opgeleverde bewijs voldoet aan de eisen van de overheid. We kunnen technisch en juridisch niets aan uw aanvraag aanpassen, we hebben alleen letterlijk een groene en rode knop. Uiteraard de groene knop voor het bewijs wat wel voldoet aan de eisen van de overheid, de rode knop indien het bewijs niet voldoet. Onze eigen mening hierin is helaas irrelevant. Jammer, want we zijn een bouwkundig ingenieursbureau met een focus op duurzaam bouwen en vinden van onszelf dat we hier kennis van hebben.

Ter overduidelijkheid; we controleren dus uw verdere invoer niet, we controleren het energielabel niet, we rekenen bouwtechnisch of energetisch helemaal niets uit.

Nadat u al het bewijs conform eisen van de overheid heeft aangeleverd en wij op de groene knop hebben gedrukt, stoppen onze werkzaamheden.

De overheid stuurt vervolgens uw energielabel u per e-mail toe. Gefeliciteerd! U heeft uw energielabel zelf vastgesteld in de rekenmodule van de overheid. Wij hebben gecontroleerd of het bewijs conform de eisen van de overheid was. Wij zijn beiden klaar.

Doordat de rekenmodule van de overheid voor iedereen gelijk is en verder een black box is, kan het niet zo zijn dat een collega u zegt een PDF toe te sturen. Dit is niet zo, dit kan technisch en juridisch niet. De overheid stuurt u uw energielabel op, wat u zelf heeft vastgesteld. Niet meer en niet minder.