/ Ik heb na het afmelden een foutief label gekregen of ik ben het niet eens met het afgegeven label

Dit gebeurt helaas regelmatig.

Er zijn 2 mogelijkheden;

  • Er zitten diverse kleine foutjes in het RVO systeem, zie andere items op deze website en bijvoorbeeld de uitzending van RTL nieuws waar we elders op deze website naar linken.
  • U heeft een verkeerde keuze aangeklikt.

U merkt dat we hier een vervelende toon aanslaan: “Jammer, maar het is in ieder geval niet onze fout.” Dit klinkt vervelend, kortzichtig, niet klantgericht en weinig meegaand. Helaas is dit wel de waarheid, al zouden we ons graag politiek correcter uitdrukken. We lopen dan het risico onduidelijk te zijn, vandaar dat we toch gekozen hebben voor deze vervelende toon. Onderstaand leggen wij het nader uit.

Het enige wat wij technisch kunnen doen zijn maatregelen die door uzelf zijn aangeklikt, en zijn ondertekend met uw Digid, goed- of afkeuren. We kunnen niets wijzigen. We keuren goed zodra het door u aangeleverde bewijs voldoet aan de minimum eisen van de overheid.

We rekenen bouwtechnisch niets door en hebben niet de mogelijkheid iets te wijzigen in uw aanvraag.

  • U stelt uw eigen energielabel op in de tool van overheid;
  • U ondertekent deze met uw Digid;
  • Wij controleren of het aangeleverde bewijs voldoet aan de minimum eisen van de overheid;
  • Nadat wij hebben aangeklikt “goedgekeurd” zou de overheid u het label moeten toesturen. Wij hebben niet de mogelijkheid u een energielabel toe te sturen.

Bouwtechnisch ligt er dus geen enkele taak bij ons. Jammer, want we zijn een bouwtechnisch ingenieursbureau en hadden u graag inhoudelijk beter geadviseerd. Overigens doen we dit wel en graag. Dit heet een energie index rapport, of een maatwerkadvies. Hiervoor komt een energetisch bouwtechnisch adviseur van ons kantoor bij u thuis om uw woning op te nemen. De kosten liggen, afhankelijk van uw type woning en de reisafstand, tussen de € 150,- en € 400,- Euro. We doen dit veel voor woningcorporaties welke voor de berekening van de huurprijs, in tegenstelling tot de particuliere markt, niet hun eigen label mogen opstellen via www.energielabelvoorwoningen.nl.

Tot slot, nu begrijpt u waarom het zo extreem voordelig is voor u. De kosten die u betaalt is alles wat wij ontvangen. Er is geen sprake van extra subsidie o.i.d. Trek de BTW eraf, de kosten voor de iDeal transactie en met een beetje rekenen komt u op dezelfde som als wij. We hebben gemiddeld 1 minuut per aanvraag.

Tot slot, de oplossing. Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk een reeds afgegeven energielabel via www.energielabelvoorwoningen.nl aan te passen en opnieuw af te laten melden. Ook niet als u ervoor betaald. De overheid werkt op dit moment wel aan deze functionaliteit, maar kan nog niet zeggen wanneer deze beschikbaar komt. Dit kan enkele weken zijn, maar ook enkele maanden. Wij adviseren u dit in de gaten te houden en zodra de mogelijkheid er is, uw energielabel aan te passen en opnieuw te laten afmelden door ons, of door een collega van ons.